Hali. Ájh de csodálatos is amikor az ember kebelbarátja blogján egy neki mégoly kedves témával találkozik, hogy szinte újra megjön a kedve az élethez! Le is kommenteltem Zagát, de most erre lendületet is kaptam, hát hajrá hajrá szép magyar vitézek, aranyos leventék sütni, mert nem csak Luca Brazzi szereti a pizzát, hanem mink is, csak mi úgy híjjuk:
Kenyérlángos
Fél kiló liszt, egy csomi élesztő (frissből csak fél) cukor, só, 3 deci víz, némi szabadidő, tejföl, hagyma, kolbász vagy szalonna, erős pista (és nem ám valami délbrazil Stephano Fuerte)
A lisztet kanálka sót, kicsi cukrot, élesztőt vizet összegyúrjuk tésztának és vagy egy órát hagyjuk kelni. Amikor megkelt kivajazott tepsibe lapítjuk, megkenjük sós tejföllel, felszeletelt hagymát és szalonnát teszünk rá, megy a sütőbe 180 fokon 20-25-30 percre, amíg rendesen átsülesztődik e.
Tálaláskor friss híg tejfölt, zúzott fokhagymából és olajból készült (lángospaszat) izét, hígított erőspistát és kaprot szórunk rá.
Bimi deszu!
Bon apetit!