Hali. Ájh de csodálatos is amikor az ember kebelbarátja blogján egy neki mégoly kedves témával találkozik, hogy szinte újra megjön a kedve az élethez! Le is kommenteltem Zagát, de most erre lendületet is kaptam, hát hajrá hajrá szép magyar vitézek, aranyos leventék sütni, mert nem csak Luca Brazzi szereti a pizzát, hanem mink is, csak mi úgy híjjuk:

Kenyérlángos

Fél kiló liszt, egy csomi élesztő (frissből csak fél) cukor, só, 3 deci víz, némi szabadidő, tejföl, hagyma, kolbász vagy szalonna, erős pista (és nem ám valami délbrazil Stephano Fuerte)

A lisztet kanálka sót, kicsi cukrot, élesztőt vizet összegyúrjuk tésztának és vagy egy órát hagyjuk kelni. Amikor megkelt kivajazott tepsibe lapítjuk, megkenjük sós tejföllel, felszeletelt hagymát és szalonnát teszünk rá, megy a sütőbe 180 fokon 20-25-30 percre, amíg rendesen átsülesztődik e.

Tálaláskor friss híg tejfölt, zúzott fokhagymából és olajból készült (lángospaszat) izét, hígított erőspistát és kaprot szórunk rá.

Bimi deszu!

Bon apetit!

Címkék: kenyérlángos

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr381994634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'c 2010.05.12. 16:31:27

Jó, hogy ezt feltetted, egyszer majd kipróbálom :)

Ha japánul szeretnél jó étvágyat kívánni, hjavaslom az itadakimasu! kifejezés használatát :). Persze lehet, h ez is ehlyes, de még sose hallottam.

Shrek89 2010.05.12. 17:57:34

Bimi deszu azt jelenti, hogy finom.
süti beállítások módosítása