Vulkáni fánk

 2010.04.21. 17:43

Hali. Valamikor hétvégén elhatároztuk az osztálytársaimmal, hogy elmegyünk rituálisan lepiknikezni a Bulzaga fülét a bokájáig, és ennek helyszínéül szolgáljon a normafa. Kisebb nagyobb halasztádoktól eltekintve így is lőn. Mindent megettünk, többek között az általam készített fánknak tűnő, de valójában nemtommi dolgok is elfogytak, ezután megtekintettünk egy vulkáni sárkány haláltusáját és a vulkáni naplementét, ami pont olyan volt, minr egy akármilyen másik, csak mindenkinek begörcsöl a keze tőle.

Szóval kell fél kiló liszt, 2 deci tej, 2 tojás, 2 deci cukor (... ja.... deci), 20 deka vaj (kockaráma kétötöde), vaniliás cukor meg egy kicsi só, meg 2 kiskanál sütőpor (egy zacsi, vagy másfél). Mindent összekeverünk, robotgéppel könnyebb, a következő sorrendben: Tojás, cukor, vaj, tej, liszt, sötőpor. Akkor jó ha ragad mint állat.

Kiolajozott sütőformában 200 fokon 10-15 perc alatt megsül, fissen kicsit keményebb, egy éjszaka alatt megpuhul, de elég tömény, szal tejecskével kakaócskával tuti:)

Bon apetit!

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr41940488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása