Édeskömény saláta

 2010.04.11. 13:46

Hali. Elegem van már Japánból és mindenből ami a sulival kapcsolatos, továbbá mélységes önsajnálatomban semmivel sem foglalkozom, de nehogy már ez végezzen ki egy szerintem értelmesnek indult blogot, szóval na, van itt egy extra kis sali:

Kell hozzá 2-3 darab édeskömény (ez úgy néz ki mint egy kínai kelbe oltott hagyma) mandula, köménymag szardellakrém bacon-szalonna citrom mustár fokhagyma tejföl meg ha majd még eszembe jut leírom:)

Szóval, az édesköményeknek levágjuk a zöld szárát, de nem dobjuk el, mert ezt nyersen tesszük bele. Félbevágjuk az édesköményeket és sós vízben 10 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a mandulát, kivesszök tálba, rászórjuk a köménymagot és sót. Ugyanabban a serpenyőben kicsit átpirítjuk az édesköményt és utána kivágjuk a középső kemény részét (ez eddig jól összefogta a cuccot). Ezt is kivesszük. A serpenyőben megpirítjuk a bacon-szalonnát is. Feldaraboljuk és félretesszük.

Öntetet készítünk: A Citrom levébe 2-3 gerezd fokhagymát törünk, mustárt tejfölt adunk hozzá, kevés szardellakrémet, sót borsot. homogenizáljuk. Ja, kis olivaolajat is tegyünk hozzá. Igen, ez a cézársaláta öntete, való igaz, bevallom, lopok néha:)

Na, ezt az egész sok mindent egymásra pakoljuk és összekeverjük, a végén meg ráöntjük a szószt.

Ja igen, kiskockára vágott paradicsomot is lehet hozzátenni!

Pirítóssal.

Bon apetit!

PS.: Ez egy meatfree hétfőnek is beillik.

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr571911821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akvyr 2010.04.12. 17:11:11

Fej a fejjel, Viktor király eljövendett vala! :D
Amúgy rohadt jól hangzik ez a sali, bár az ízét el nem tudom képzelni :)
süti beállítások módosítása