Hali. Elegem van már Japánból és mindenből ami a sulival kapcsolatos, továbbá mélységes önsajnálatomban semmivel sem foglalkozom, de nehogy már ez végezzen ki egy szerintem értelmesnek indult blogot, szóval na, van itt egy extra kis sali:
Kell hozzá 2-3 darab édeskömény (ez úgy néz ki mint egy kínai kelbe oltott hagyma) mandula, köménymag szardellakrém bacon-szalonna citrom mustár fokhagyma tejföl meg ha majd még eszembe jut leírom:)
Szóval, az édesköményeknek levágjuk a zöld szárát, de nem dobjuk el, mert ezt nyersen tesszük bele. Félbevágjuk az édesköményeket és sós vízben 10 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a mandulát, kivesszök tálba, rászórjuk a köménymagot és sót. Ugyanabban a serpenyőben kicsit átpirítjuk az édesköményt és utána kivágjuk a középső kemény részét (ez eddig jól összefogta a cuccot). Ezt is kivesszük. A serpenyőben megpirítjuk a bacon-szalonnát is. Feldaraboljuk és félretesszük.
Öntetet készítünk: A Citrom levébe 2-3 gerezd fokhagymát törünk, mustárt tejfölt adunk hozzá, kevés szardellakrémet, sót borsot. homogenizáljuk. Ja, kis olivaolajat is tegyünk hozzá. Igen, ez a cézársaláta öntete, való igaz, bevallom, lopok néha:)
Na, ezt az egész sok mindent egymásra pakoljuk és összekeverjük, a végén meg ráöntjük a szószt.
Ja igen, kiskockára vágott paradicsomot is lehet hozzátenni!
Pirítóssal.
Bon apetit!
PS.: Ez egy meatfree hétfőnek is beillik.