Hali. Na, ma lement a tegnap beígért sushizás, mennyei, valóságos halálközeli élmény (érzed). Ma nem is ettem mást, de azért ne unatkozzatok:

Mustáros csirke. Azért ez jó kaja. Úgy készül, hogy csirkemelleket egészben vagy félbevágva kockára vágott krumplival meg negyedelt hagymával beteszünk egy lábosba. A krumpli és hagyma mennyiségét úgy válasszuk meg, hogy abból lesz a köret! Kb 4 szem krumplihoz kell 1 ugyanakkora fej hagyma. Megfőzzük leveskockával. Ha megfőtt, kipecázzuk az egészet egy szűrővel, szétválogatjuk a husit és a többi cucctól.  A levet nem dobjuk el. A husit felvágjuk kockára, olajon átpirítjuk, majd összerottyantjuk a szósszal. A szószt előre kell kikeverni, tejföl, worchester szósz, francia magos mustár kell bele. 2 egész csirkemellhez 1 nagy bögre szósz kell. A bügre tejfölhöz annyi worchester, hogy olyan színe legyen mint a tejeskávénak, majd az egészhez egy kanál mustár (amennyi csak ráfér a kanálra). Ha nem elég híg, a levessel lehet hígítani. A köret hozzá édes krumpli. A megfőzött krumplit és hagymát vajon átpirítjuk, bőven cukorral karamellizáljuk. Ezt csináld meg otthon, nagy sikere lesz!

Bon apetit!

Címkék: csirke mustáros

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr561869313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása