Csirkesali

 2010.04.13. 21:29

Hali. Íme a világ legelcsépeltebb salátája, csirkés, zsemlekockás, egyesek által cézársalátának csúfolt sali Diaz-féle változata:

Kellenek zöldségek, megtisztítva, felaprózva- saláta, ruccola, paradicsom, zeller(meg a szára), cukkíni uborka, hagyma, paprika mehet bele nyersen. Sütni csak a csirkét kell, meg ha olyan zöldséget (pl. padlizsánt) akarsz beletenni, akkor azt.

Csikemelleket felcsíkozzuk. Olajon (Burzsujoknak szezámmagolajon) fokhagymával cukorral és citromlével átpirítjuk. petrezselymet szórunk rá. Ha padlizsánunk van, azt vékony kerek szeletekre vágjuk és olajon megpirítjuk (Burzsujoknak olivaolajon), de azzal vigyázzunk, mert minden olajat felszív, szóval az olajat minden új karikánál pótoljuk és csak annyiban süljön amennyit még később hajlanó vagy kiszopogatni belőle:) Sütés után sózni és összekeverni minden eddigivel. Ha nagyon stílszerű akarsz lenni, akkor megpirított kenyér vagy zsemle kockákkal vizuálisan expandáltathatod.

Ha nincs kedved viccelődni a husi ízesítgetésével akkor ragadj meg egy grill fűszerkeveréket és annyi. Persze az pikáns, nem pedig ilyen édeskés, szal a végeredmény másmilyen lesz, de általában az a standard.

Bon apetit!

Címkék: saláta csirkés

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr881919069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.04.14. 10:04:50

És burzsujoknak nem megy el a sütés alatt a szezámolaj íze?:D

Shrek89 2010.04.14. 11:21:03

Hát inkább illata van mint íze, de az megmarad:)
süti beállítások módosítása