Hali. Na, hazaestem. Baszotthosszú volt a mai nap. Ugye reggel busz, előadás, busz, szaxit fel, busz, hangszerbolt, busz, szaxit le, pókercuccot fel, busz, egyetem, póker, busz, pókercucc le, klarinét fel, busz, zenekarpróba, busz, sörözés, busz, és most itt tartunk. Megéri a bérlet.

Mivel egész nap nem ettem semmit, hazaestemkor nekiálltam főzőcskézni. Be is következett a tegnap megígért csirke.

Mogyorós csirke: Csirkemell, hagyma, fokhagyma, egy wok mix fűszerkeverék (lustasáááág), paradicsom, pár szál répa, pörkölt mogyesz, paprika, chili.

Tapasztalat: Ahány gyártó annyiféle wok fűszerkeverék. Ha nem mindíg ugyanazt veszed, nem lesz unalmas.

A hagymát felszeleteljük, a csirkét csíkokra vágjuk, a répát megpucoljuk és karikára vágjuk, A maradicsomot felvágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, radiátort radiáljuk, ereinket felvágjuk... ja nem. Mondhatjuk, hogy ennél az ételnél az előkészület a leghosszadalmasabb.

Wokban (vagy nagyobb serpenyőben) olajon megpirítjuk a hagymát, amikor úgy kb jó, akkor rátesszük a húst. minden oldalom megpirítjuk és rátesszük a chilit és a fűszerkeveréket. Fűszere válogatja, ha sótlan akkor szójaszósszal segítünk rá. Szépen összekeverjük, unatkozunk kicsit, majd ha megérett az elhatározás rátesszük a többi zöldséget. Célszerű répa-paprika-paradicsom sorrendben, hogy egyszerre puhuljanak meg. A mogyorót a főzés bármely szakaszában hozzátehetjük. A wok nagyon nagy lángon megy, mert az edény fala elég vastag, ezért mindíg kevergessük. Csak fa eszközzel, mert a fém leszedi a védőréteget az edényről (én kettőt már tönkretettem, ezért anya egy bivaly teflonosat vett, de ez már nem az igazi:)

Ha a cucc öszerottyant rendesen akkor kész. Tésztával vagy rizzsel a tuti.

Bon apetit!

Címkék: csirke mogyorós

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr991871914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása