Na jó, gondolom senki nem fog most otthon nekiállni sushit csinálni, de majd ezt:
Pad thai: Királyrák, tojás, tészta, hagyma, póré, fokhagyma, gyömbér, curry, zöld és piros chili, méz, halszósz (ez a szójaszósz thai változata. Ázsia center)
Wokban olajon megpirítjuk a rákot. A halszósszal sózzuk. Ráütjük a tojásokat, és gyors keveréssel rántottaszerűvé alakítjuk. Friss tésztát, vagy előre főzött száraztésztát teszünk rá, és összesütjük. A szósz elkészítése ennél is egyszerűbb. Mindent, ami csípős összevagdalunk, olajon megpirítunk, ráteszünk halszószt és egy nagy kanál mézet, és felforraljuk. Ezzel kell leönteni a rákos rántottát.
Lehet garnélából vagy akármilyen hússal is, de királyrákkal az igazi. Egyszerű és különleges.
Bon apetit!