Hali. Nincs sztori, egyszerűen ez volt a vacsi.

Palacsintabundás szelet: Disznóból a legjobb (érd. a Soldiernél), mondjuk tarja vagy szűzérme, de bármi jó ami szeletoid:) Kell még liszt, tojás, tej, só.

A húst felvágjuk szeletre és kiklopfoljuk (szétütjük mint állat egy ilyen kalapács izével), besózzuk és félretesszük. Lisztből (mondjuk 1,5-2 bögre) és 1-2 tojásból és tejből sűrű palacsintatésztát készítünk. Egy kicsi sót is teszünk bele. Ebbe megmártjuk a szeletet és egyenesen a forró olajos serpenyőbe tesszük. Megsütjük mindkét felét. Elég sok olajat felszed, azt pótoljuk. Egyszerű, gyors és jó.

A röszti egy érdekes cucc. Nyers krumplikat kell lereszelni, liszttel és 1-2 tojással tésztát csinálunk belőle (nem nagyon kell víz, max kicsi), só bors, és ezt is megsütjük ugyanabban az olajban. Akkor jó, ha barna színű már.

Sós fokhagymás oreganós tejföllel szokjuk enni, és az jó.

Bon apetit!

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr11863914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.03.24. 21:59:37

Rösztibe nem szoktál hagymát vagy fokhagymát tenni? Mindig megjön az étvágyam, amikor olvaslak.
Linkblogot hogy a fenébe állítottad be?
süti beállítások módosítása