Hali! Teljesen kétségbe vagyok esve ezzel a japánkodással, most tartok kb 35 oldalnál, és ez még csak a 10 oldalas első fejezet első fele... Na mindegy. Csapjunk a lecsóba:

Barackos csirke: Csirkemell, őszibarack (simán jó a befőtt is), kb ennyi. Fűszerek.

A csirkét csíkokra kell nyírbalászni, olajon fokhagymán megpirítani. A kockáravagdosott barackot rátesszük, ha konzerv, akkor a levéből is tehetünk hozzá (Reduce), a cinkdobozt pedig mostantól a vízfestékes ecsetek mosására újra használatba vehetjük (Reuse), utána meg szelektívbe dobáljuk (Recycle). Na de a csirkére kis citromlé, cukor, só, mert a közhiedelemmel ellentétben a cukor nem a só antianyaga, tehát nem annihilálják egymást zengzetes fényjelenségek közepette, Viszont mindkettő ízfokozó hatású, ami jól kihangsúlyozza a gyömbért... Merthogy azt is kell rászórni. Azt a legegyszerűbb őrölt szárított formában beszerezni a legközönségesebb Tecsó  hiperszuperben a többi fűszer között lesz elrejtve. Mert frissen is lehet csak macerás meg baromi drága. Na szóval ezt így elkészítettük. Ha kicsit széjjelfőtt a barack, lekapcsolhatod. Na de most....

Fokhagymás rizskoch: A rizskoch egy sütiféle, amit lekvárral szoktak fagocitálni, de én, élelmes módon, a fejemben lezajlott temérdek és mélyenszántó agymunka következtében rájöttem, hogy a rizst köretként is lehetne alkalmazni!!! HA!!!

Szóval: Fokhagymás tejben (jó fokhagymásban, értsd ezt mondjuk 4 gerezd per liter) feltesszük a rizst főni... Gyengébbek kedvéért a rizst előtte meg kell mosni, mint az indiános filmekben az aranymosók, úgy. Beletesszük a tejbe, sokkal több a tej, mint a rizs, mondjuk ellepje és még 3 centi (L0=L(1-E)), és sót is teszünk hozzá és fedőt is teszünk rá és kicsi lángon hagyjuk főződni. Ha a tejberizs állagot felvette, kikapcsoljuk, megvárjuk míg kézmelegre hűl, hozzáteszünk egész tojásokat (mondjuk 5 embernek 1 liter tejben 1 bögre rizshez 3 tojás) és összebaszirgáljuk homogénre. Ezt egy kivajazott tepsibe transzlokáljuk és 180 fokon addig sütjük amíg meleg. Ja nem, amíg meg nep pirul a teteje úgy rendesen. Tálalásnál petrezselyemmel szórjuk meg. Mindenféle szószos cuccokhoz. Príma!

Bon apetit!

Címkék: csirke fokhagymás barackos rizskoch

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr41916481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpi88 2010.04.13. 16:43:22

Szevasz! megtaláltam a blogod. ez hasonlít egy laborjegyzőkönyvhöz csak jobban hangzik:) Nem akarod te tartani az eljárástan laborokat csirke rizskoch témakörben?
süti beállítások módosítása