Hali. Ezt a Bulzaga kérte tőlem, úgyhogy úgy olvassátok:)

Naszóval kell néhány zsenge, új karalábé (fásból nem lehet), darált hús, rizs, tojás.

A rizst megtisztítjuk, megfőzzük. Ezt nem részletezném. Hagyjuk kihűlni. Eközben a karalábékat megpucoljuk, a leveleit nem dobjuk ki!!!. A tetejéből kivájunk egy nagy nyílást benne, hogy csak egy kis vékonyfalú pitli maradjon belőlük (azért a fala egy- két centi maradhat). A darált húst összegyurmázzuk egy tojással, a rizzsel, só bors paprika, petrezselyem.

Ezt beletöltjük a karalábékba. A karalábék kikapart belsejét és a leveleit (a leveleket megmosva, leszárazva és kis csíkokra vagdalkozva) beletesszük egy edény aljára, rátesszük a töltött karalábékat és annyi vizet engedünk rá, hogy pont ellepje őket.

Ebben megfőzzük. Ha a töltelék is megfőtt, a töltött karalábékat kivesszük a cuccból, és a cuccot főzelékszerűen behabarjuk, ami azt jelenti, hogy egy bögre tejfölbe beleteszünk egy-két kanál lisztet, összekeverjük és az egészet hozzákeverjük a cucchoz, majd felforraljuk és várjuk a jószerencsét, hogy besűrűsödjön. Ha ez megtörtént, a töltött vackokat visszatesszük a főzelékbe, és már csak meg kell enni.

Bon apetit!

Címkék: töltött karalábé

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr271954320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása