Húsvét

 2010.04.07. 11:28

Hali. Igazából olyan sok recepttel nem lehet húsvétkor összefutni, mindenki főtt sonkán meg főtt tojáson él, meg speciel mi még mindíg amaradékokat éljük föl, de! Van két recept, amit érdemes megosztanom veletek, ezek pedig a paradicsomsaláta és a májpástétom.

Paradicsomsaláta: Paradicsom (höhö, vegyészpoén), fokhagyma, olivaolaj, bazsalikom, só.

A paradicsomot megmossuk, kivágjuk a csumáját és felkarikázzuk vékony szeletekre.

Tipp: Hegyes éles kés! A paradicsomot nehéz szeletelni, de ha hegyes késsel szeletelés előtt minden vágás helyét előre megszúrjuk, mintegy megkezdve a vágást, akko a szeletelésnél már nem kell lapjával átvágni a paradicsom bőrét, és szép szeletek lesznek, mert így nem lapul szét a zöldség.

Vékony szeletekre felvagdaljuk a fokhagymát (ha tudjuk, átlátszó vékonyságúra) és a paradicsomszeletekhez keverjük egyenletesen. Olivaolajjal meglocsoljuk. A bazsalikomot finomra aprítjuk (már a levelét persze), ha meg szárított van, az is jó. Rászórjuk. Megsózzuk. összekeverjük. A sótól a paradicsom levet ereszt, egy fél óra állás után érdemes megenni.

Na de akkor, májpástétom.

Kell először egy reszteltmájat csinálni. Olajon hagymát üvegesre pirítani, disznómájat csíkokra vágva rátenni, só nélkül borssal paprikával megpirítni, kis vízzel felengedni és puhára főzni.

Ha kész, sózni. Ezt megturmixoljuk, kivajazott tepsibe tessük és sütőben 180 fokon sütjük egy fél órát. Egyesek még toját tesznek bele, én mgvagyok nélküle.

Bon apetit!

Címkék: saláta paradicsom májpástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr471901206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása