Hali. Gondolom nem megyünk mindennap tonhalat vásárolni, szal ha egyszer veszünk többet, lehet többféle kaját csinálni belőle.
Paprikás tonhal: Tonhalfilé, bacon-szalonna, egy citrom, 2 kanál liszt, egy kanál pirospaprika.
A citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A baconszalonnát kis darabokra vágjuk. A halat féltenyérnyi darabokra szétszedjük vagy felszeleteljük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd megsózzuk. Ezután nedvesen beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett elhelyezzük a tepsiben. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és előmelegített forró sütőbe toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára! Tálaláskor minden halszeletre egy citromkarikát tehetünk. Köret tetszés szerint.
Bon apetit!