Hali. Felavattam az új szaxifúvókákat az esti próbán, mondanom sem kell, osztatlan siker. (Ezt még a Romhányi is megirigyelte volna:) Nade hazatértemkor édesanyám egy megkezdett pörkölt terminálását tűzte ki feladatomul, ami rizseshúsban teljesedett ki. Eszembe jutott az a régi gondolatom, miszerint minden nép ugyanazt eszi, csak máshogyan hívja (mint ugye a gyros-kebab-tortilla-taco-hamburger analógia, vagy a népi pizzák, mint kenyérlángos, pantallon, arab kenyér stb.) Szóval egy füst alatt még megkapjátok a paellát is, am spanyol kaja, és a két l betű j-t jelent (paeja) mellesleg.

Rizses hús: Disznóhús, tarja, comb vagy valami ilyesmi, hagyma, rizs.

A húst kockákra vágjuk. Olajon a felaprított hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a húst, megpirítjuk ezt is, só bors paprika. Bővel felöntjük vízzel, tehát nem igazán pörkölt lesz, mert azt víz nélkül meg lehet csinálni, és hagyjuk főni. Amikor kb megfőtt, megmosott leöblített rizst szórunk bele, de úgy számítsuk, hogy a rizs eg fog dagadni. Fedő alatt otthagyjuk főni. A lefővő vizet szükség esetén pótoljuk, de igyekezzünk úgy, hogy pont akkor főjön le teljesen ,amikor a rizs elkészül, különben száraz lesz, leég vagy ragacsos marad. Szigorúan koviubival fogyasztható.

Bon apetit!

 

Áh, most ennek nem nyitok új posztot, de az előzőre kísértetiesen hasolít a spanyol paella.

Paella: Tengeri herkentyűk. Ezeket lehet kapni mélyfagyasztva vegyes csomagban, az a tuti. A teljes élményhez nagy méretű garnélarákot héjastul kellene beletenni, ezt már a pad thai-nál leírtam, a Metro nagykerüzletben a halpult nagyon király, ez a rák asszem 4000 per kiló, de egy kiló nagyon sok belőle. Kell még chili, fokhagyma, rizs, zöldségek.

A tengeri herkentyűket vajon fokhagymával pirítjuk. Só chili hozzá. Az előbbiek szerint felvizezzük, beleteszük a zöldségeket (zöldbab, kukorica, cukorborsó, ilyenek), Ha félig megfőtt, mehet a rizs. Fedő alatt stb, stb mint az előbb. A végletekig egyszerű, csak evésnél a héjas rákokra vigyázni.

Tipp: Randira ugyanolyan praktikus, mint a sushi, mert ott a pálcikákkal, itt a rákok megpucolásával lehet segíteni az illetőnek, ami egy nagyon intim dolog. Persze csak 1v1 randinál.

Tipp a tipphez: Előtte persze nem árt magunknak is kicsit gyakorlatot szerezni a rákpucolásban. A fejét le kell törni, a lábainál nyílik a hátapáncélja és az utolsó íz a farkánál nehéz ügy, meg kell roppantani és ki lehet húzni belőle a husit. Hajrá, kluboszlatásra fel! Persze, ez kb csak a Levinek áll, mert neki van pesten egyedül saját konyhája, ahová nőket rendesen be tud vinni. Milyen vicces lenne, ha én itthon a 3 sátánfajzatba hívnék nőt. Apropó, ez mekkora kocsmacím lenne? A három sátánfajzat...

Bon apetit!

Címkék: hús rizses paella

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr691882747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása