Hali. Na, ha már a leveshez vettünk egy nagy csomó gombát, és a negyedét sem használtuk fel, akkor a maradékkal csinálhatjuk is a második fogást. Kapaszkodjatok meg, mert ez baromi jó kaja.

Töltött gomba: Gomba (nagyobbak), csirkemáj, hagyma, tojás, zsemle, oregano, meg a panírozáshoz való liszt, tojás, prézli.

A gombákat ennél fontos teljesen megpucolni. A tönkjét is kitörjük, a lemezeket kiszedjük. A tönkjét is megpucoljuk, majd beletesszük a töltelékbe. A töltelékhez hagymát, a csirkemájat és a gombatönköket nagyon picire összevagdaljuk (akár robotgépes apríróva, pépesre). Zsemlét tejbe áztatja és szárazra nyomkodva egyenletes kicsire szétbaszirgálva tesszük bele. Ráütünk egy tojást vagy kettőt, annyit, hogy azért ne legyen folyékony. Sózzuk, borsozzuk paprikázzuk. Belepacsmagolunk belőle minden gombafej aljába, akkorára, hogy tele legyen, de púposan nem kell. Így töltve panírozzuk be (vigyázz, mert a töltelék könnyen kiesik). Ez ugyebár úgy történik, hogy lisztbe, aztán felkevert sós tojásba, és végül prézlibe hempergetjük a gombákat. Ezután forró olajban barnára sütjük őket. Krumplipürével szoktam, de bármilyen krumplival frankó.

Bon apetit!

Címkék: gomba töltött

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen.blog.hu/api/trackback/id/tr411875060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása